lauantai 6. joulukuuta 2014

Kolmas, suurin (ja komein) intohimoni!

Tere!

Kuten otsikkokin kertoo, nyt tulee julki se suurin intohimoni. Ystävät, sukulaiset ja tuttavatkin sen jo arvaavat, koska heiltä en ole sitä kyennyt salaamaan. Se on BATMAN! Nyt arvatenkin suurin osa lukijoista lopettaa tähän, mutta so what! Lupasinhan jo ekassa postauksessani, että blogistani tulee MINUN näköiseni.

Sitä en tiedä, onko tullut kerrottua tutuille kauanko tämä "hulluus" on kestänyt ja mitä kaikkea siihen on kuulunut. Kerronpa siis!

Alkoipa kerran, vuonna 1986, näkyä tv-kanava nimeltä Kolmonen. Jo tämä oli jotain suurta ja ihmeellistä; kahden kanavan seuraksi saatiin kolmas kanava! Koska asuimme maalla, telkkari ei aina jaksanut näkyä, varsinkin tv-2 tökki usein. Kolmosen kanssa oli, ainakin aluksi muistaakseni, toivotonta. Onneksi naapurissamme asui (asuu edelleen) tv-korjaaja ja hänet kutsuttiin usein apuun. Moottoritielle näkyvä kattomme on edelleen täynnä "himmeleitä".

Yhtenä iltana pieni, 10-vuotias Hepa-tyttönen, jonka olisi pitänyt lukea läksyjä, avasi television ja tihrusteli kovin sameaa kuvaa ja uusinnoista muistelisin, että kyseessä oli jakso Hi Diddle, Riddle tai sen toinen osa Smack In the Middle, eli ensimmäiset jaksot, ja minä olin kerrasta myyty. Jännä sarja (en vielä silloin ymmärtänyt sarjan huumoripuolta) ja tuolloin, 60-luvun lopulla, niin iiiihana Burt Ward.

Eipä tuo "hulluus" jäänyt pelkkään sarjan tuijotukseen. Kerroin kummieni pojalle sarjasta, heillä Itä-Suomessa Kolmonen ei vielä näkynyt ja hän innostui siitä myös. Siispä jouduin katsomaan sarjaa entistä tarkemmin, koska minun piti kirjoittaa jokaisen jakson tapahtumat hänelle. Pöytälaatikkokirjoittamiseni sai alkunsa noista jaksojen ylöskirjaamisista ja jokusen vuoden päästä tekstit "jalostuivat" omaksi pöytälaatikkoromaaniksi, jota olen säännöllisen epäsäännöllisesti omaksi ilokseni kirjoitellut. Jaksojen kirjoittamista hankaloitti se, ettei meillä ollut vielä tuolloin videoita. Teksti piti saada aikaan kertakatsomisella! Kyseinen sarja muuten, jonka ei koskaan pitänyt tulla dvd:lle, on nykyään saatavilla, ilman Suomi-tekstejä tosin, mutta tulossa on. Innolla odotan.

Myöhemmin aloin löytää saman aiheisia lehtiä kaupoista ja divareista, vielä 80-90-luvun taitteessa lehtiä löytyi enemmän suomenkielisenä kuin nykyään (jos ei lasketa "palikkapiirrettyä"-Batmania, juoniltaan täysin tyhjiä). Kun 1989 alkoi uuden sukupolven Batman-elokuvien sarja, alkoi löytyä keräilykaapista muutakin. Vuoden 1995 elokuvan tiimoilta sai McDonaldsista neljä eriaiheista lasia, joita ostin kahdet kappaleet kutakin. Pääpaino keräilyssäni on kuitenkin lehdissä, elokuvissa, piirretyissä ja jokunen vaatekappalekin kaapista löytyy.

Nykyisellään ei ehkä enää niin "sulkku"
Koska kaikesta pitää aina etsiä ja löytää jotain negatiivista, ällöttävää ja inhottavaa, niin tästäkin aiheesta. Vielä jokin aika sitten en kestänyt vihjailuja Voimakaksikon "epäterveestä" suhteesta (tuota muuten voisi analysoida vaikka kuinka). Löytäessäni muutaman tytön tekemiä, älyttömän hyviä youtube-pätkiä, jopa minun oli pakko nauraa. Näissä pätkissä Dick "Robin" Graysonilla on sukupuoli-identiteetti "hieman" hakusessa. Ajattelin päättää tämän suoltamisen pariin hauskaan pätkään.

Pätkä 1. Robin taitaa tykätä Kid Flash'stä (musavideo)

Nauttikaa, niin olen tehnyt minäkin!

Palataan astialle, johonkin Hepa-aikaan, samalla Hepa-kanavalla!

-Hepa-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti